Zweden schaft Heilige nacht af

Het land van de degelijkheid, is nu ook het land waar ‘O Helga Natt’ (Oh heilige nacht) wordt afgeschaft. Dat meldt de Zweedse zender TV4, die het kerstevenement normaal gesproken uitzendt. Elk jaar trekt het evenement zo’n 20 000 bezoekers, dus er leek geen wolkje aan de lucht, totdat dit bericht werd verzonden.

Het is de zoveelste vreemde keuze die in Zweden ‘feminist foreign policy’ wordt gemaakt. Zo werd op 13 december het Luciafeest gewijzigd door lieden die vonden dat het Luciafeest racistisch zou zijn. Want het draait om een blonde vrouw! Is het niet juist bijzonder mooi dat ergens op de wereld een feest kan worden gevierd met daarin in de hoofdrol een blonde vrouw? En dat het geen gore sexistische toestand betreft, maar een prachtig Christelijk feest?

The Voice of Europe heeft een complete lijst geleverd met daarin de vreemde keuzes die Zweden maken als het gaat om hun cultuur. Zo plaatsten ze een vrouw met hijab op kerstmisposters, opdat de moslims te Zweden zich ook ‘included’ zouden voelen. Hoeveel moslims dankzij de poster christelijk zijn geworden is ondertussen nog steeds onduidelijk. Het lijkt dan ook eerder op het pesten van de Christenen in Zweden, dan daadwerkelijk enig nut te sorteren qua bekering van islamieten naar het Christen. Of was dat niet de doelstelling?

Ook de jeugd wordt klaargestoomd voor de nieuwe ‘inclusive society’, dat Zweden pretendeert te zijn. Schoolleiders vertellen hun leerlingen dat ze ‘niet met de Zweedse vlag’ mogen zwaaien als ze zijn geslaagd. Op de nationale tv is men zo gek geworden dat men tegenwoordig bidt voor diversiteit, alsof het land nu niet voldoende diversiteit heeft om van te genieten. Nee het moet allemaal nog radicaler. (red)

Foto: Wikimedia Commons / Foreign & Commonwealth Office in London

Geef een reactie op dit artikel