President Trump wil deelnemen aan anti-abortusdemo

Trump wordt de eerste Amerikaanse president die meedoet met demo tegen abortus

-Washington DC- (1010WINS) De Amerikaanse president Donald Trump heeft  22 januari tot “National Sanctity of Human Life Day” uitgeroepen.

Dit wordt gemeld door diverse Amerikaanse media. “Op de Nationale Sanctity of Human Life Day, viert onze natie trots en sterk dat zij toegewijd is aan het beschermen van het geschenk van het leven in alle fasen van het leven, van conceptie tot natuurlijke dood,” aldus de proclamatie. “Iedereen, de geborenen en de ongeborenen, de depressieven, de armen, de gehandicapten en de ouderen hebben een inherente waarde.”

Op 22 januari 1973 werd de catastrofale rechterlijke uitspraak gedaan in de zaak “Roe versus Wade”, waardoor ongeboren kinderen konden worden vermoord. Dit wordt ook ieder jaar herinnerd door ‘s werelds grootste Prolife-evenement, de  ‘Mars voor het Leven’ in Washington, welke meer dan een half miljoen deelnemers trekt.

Tijdens eerdere marsen voor het leven stuurden de president en vice-president Mike Pence videoboodschappen naar de March for Life via het Witte Huis, de vice-president en zijn vrouw hoorden ook bij deelnemers in 2019.

“Wij zien elkaar op vrijdag”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag, via Twitter, aangekondigd dat hij zou deelnemen aan de March for Life! Hij heeft een opmerking naar het officiële Twitter-account van March for Life getweet. Hij schreef: “We zien elkaar op vrijdag … Zo’n grote hoeveelheid” [deelnemers]! ” Trump zal ook een toespraak houden.

March for Life voorzitster Jeanne Mancini zei: “Wij zijn zeer vereerd president Trump te mogen verwelkomen op  de 47e March for Life. Hij zal de eerste president in de geschiedenis zijn die meedoet en wij zijn vol van dankbaarheid. Ik kijk ernaar uit om zijn persoonlijke passie en deelname te zien voor het leven en de bescherming van het ongeborene.”

Vervolgens prees zij zijn eerdere politieke successen op het gebied van levensbescherming, “de benoeming van pro-life rechters, de vermindering van het belastinggeld voor abortussen in binnen- en buitenland, en de oproep tot beëindiging van abortussen”. President Trump en zijn regering zijn ‘constante voorstanders van het leven, en hun steun voor de Mars voor het Leven is altijd standvastig en oprecht geweest.

De Amerikaanse vice-president Mike Pence schreef op Twitter dat Trump de meest trouwe Prolife president van de Verenigde Staten is en dat hij sinds de eerste dag van zijn presidentschap toegewijd was aan het beschermen van “het kostbare leven van de ongeborenen”.

Geef een reactie op dit artikel