Kwart der bevolking heeft moeite met online zaken regelen

Je zaakjes regelen per computer via het internet en dan problemen met de belastingaangifte, zorgbedrijven niet kunnen regelen en bankzaken die de mist ingaan. Ouderen die een pc of ipad aanschaffen om mee te gaan met den modernen tijd en de weg niet goed kennen in de online wereld, kunnen in de problemen geraken.

Steeds meer gaan zaken digitaal. Van betalingsverkeer, zorg en contact met de rijksoverheid. Waar de jongelingen moeiteloos de weg op het wereldwijde web weten lopen ouderen maar ook steeds meer mensen van middelbare leeftijd vast. Ruim een kwart van de Nederlandse computergebruikers worstelt ermee, meldt De Telegraaf.

Ouden van dagen

Nederland telt 2,5 miljoen laaggeletterde volwassenen. Iets minder dan 10 procent heeft een gezichts- of gehoorbeperking. Ook ouderen geven aan moeite te hebben om de razendsnelle digitalisering bij te benen. “Van de Nederlandse computergebruikers tussen de 12 en 75 jaar beschikt 27 procent over weinig tot geen computervaardigheden”, zegt Ron Beenen van onderzoeksinstituut Accessibility.

Bron: PCToday/Telegraaf Foto: Pixabay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*