Donald Trump start eigen ‘Twitter’-platform

Leestijd: < 1 minuut
Woensdag 05 mei 2021 05:51- Bron: A. Springer Foto: PB
  -Washington- Gisteren om 12.24 uur plaatselijke tijd begon voormalig VS-President Donald Trump (74) zijn met veel bombarie aangekondigde Social-Media-Platform en Twitter-alternatief, met een 30 seconden durend filmpje.

Op „From the Desk of Donald J. Trump“  verstuurt de voormalig President nu zijn nieuws, foto’s en video’s aan fans. Bij Twitter had hij maar liefst 88 miljoen volgers. Waarom een eigen twitterdienst? Op 8 januari besloot de directie van Twitter om het account van Donald Trump voorgoed af te sluiten, wegens het, in hun ogen, plaatsen van opruiende teksten.

In tegenstelling van een nieuw en zelfstandig platform gaat het nu meer om een onderpagina van zijn eigen website (www.donaldjtrump.com), een site die hoofdzakelijk in gebruik was voor verkiezingsdoeleinden en het inzamelen van donaties.

Mocht Trump toch besluiten de poort van zijn platform te openen voor een ieder die er gebruik van maken wil, dan zou dat ook voor Christenen een mooi alternatief kunnen zijn. Steeds meer Christelijke twitter-accounts worden afgesloten, omdat de inhoud, volgens Twitter, aanstootgevend zou zijn voor diverse groepen in de samenleving.

Ook het account van MariaBode.nl werd in het verleden een maand lang geblokkeerd na een melding over protesten bij abortusklinieken. Wie navraag doet bij Twitter over de reden van blokkering krijgt in de regel nooit antwoord.