Donatie voor Rooms Katholiek Ziekenhuis in Suriname

Leestijd: < 1 minuut

PARAMARIBO, 1 dec – Het Rooms Katholiek Ziekenhuis (RKZ) in Suriname heeft gisteren een flinke hoeveelheid medische verbruiksartikelen ontvangen van donoren uit Nederland, die zeer begaan zijn met de medische zorg in Suriname. Het betreft artikelen die heel goed gebruikt kunnen worden en het ziekenhuis enorm veel geld besparen. VHP voorzitter Chan Santokhi overhandigde de donatie vrijdagmiddag 30 november aan het RKZ ook wel bekend als St. Vincentius Ziekenhuis.

De spullen werden door tussenkomst van de VHP voorzitter gedoneerd, waarbij de de ‘Haathi Club’ heeft gezorgd voor het logistieke gedeelte. De directeur van het RKZ, de heer Manoj Hindori, was heel blij met deze donatie. Hij gaf aan dat het ziekenhuis deze basis verbruiksartikelen uit eigen middelen zou willen voorzien, maar dat het niet altijd lukt.

“De behoefte is erg groot, alle ondersteuning is welkom, het gaat om de patiënten. De Haathi Club en de VHP zijn vaker welkom voor donaties” grapte Hindori. (Foto: Directeur Manoj Hindori linksachter met naast hem VHP voorzitter Chan Santokhi.) (MB)