BREXIT: bedrijven leggen noodvoorraden aan

 De vrees voor een chaotisch no deal-Brexit op 29 maart 2019 noopt Britse en Nederlandse fabrikanten tot de inhuur van extra opslagruimte, zo blijkt uit een belrondje van het Financieele Dagblad bij opslag- en transportbedrijven. Als het VK eind maart zonder overeenstemming de Europese Unie verlaat, is het vrijwel zeker dat dat zal leiden tot grote problemen bij het grenstransport, waardoor distributieketens ernstig ontregeld kunnen raken.

“Bedrijven bereiden zich hiermee voor op het slechtste scenario”, zegt Peter van der Meijden van logistiek bedrijf Seacon. De voorlopige winnaars van de no deal-Brexit zijn dus de verhuurders van opslagruimte aan beide zijden van het Kanaal.

Britse regering roept mogelijk noodtoestand uit bij no deal-Brexit

Veiligheidsexperts bij de Britse overheid zijn er niet gerust op dat een zogenoemde no deal-Brexit kalmpjes zal verlopen. Een chaotisch vertrek van de Britten uit de Europese Unie op 29 maart 2019 leidt mogelijk verstoring van onder meer voedselimporten. De angst is dat een-en-ander gepaard kan gaan met grote sociale onrust en opstanden, zo meldt The Sunday Times.

Een belangrijke veiligheidscomité van de Britse regering zou daarom de optie open willen houden om de noodtoestand uit te roepen bij een no deal-Brexit, zodat het leger desnoods de openbare orde kan handhaven.

Bron: ADN/FD Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel