Geld vanaf de zomer binnen 5 seconden van de ene op de andere bankrekening

-HAARLEM- Klanten van zeven Nederlandse banken kunnen vanaf aankomende zomer veel sneller per internet of mobiele telefoon geld overmaken.

Geld bij overboekingen tussen klanten van ABN AMRO, ING, Rabo, SNS, ASN, RegioBank en Knab gaat voortaan binnen 5 seconden van de ene naar de andere rekening. De nieuwe betaalmogelijkheid heet ‘Instante Betalingen’ en wordt automatisch toegevoegd aan mobiel- en internetbankieren. Klanten hoeven er zelf niets voor te doen en de dienst is ook ‘s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen beschikbaar.

Na een succesvolle testperiode voeren zeven Nederlandse banken tussen nu en het begin van de zomer geleidelijk zogenoemde Instante betalingen in.

Vanaf afgelopen februari werden de eerste instantoverboekingen tussen de zeven banken uitgevoerd. Inmiddels zijn er een miljoen van deze overboekingen verwerkt, wat telkens binnen de geplande vijf seconden lukte.

‘Instante Betalingen’ biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor consumenten en ondernemers”, zegt directeur Piet Mallekoote van Betaalvereniging Nederland. “Niemand hoeft meer met grote contante geldbedragen over straat om een tweedehands fiets of auto te kopen”.

Bron: ADN Foto: PB-Jarmo Luk

Geef een reactie op dit artikel