Hoe U in de (oudejaars)loterij altijd prijs heeft

-‘s-Gravenhage- Behoort U ook tot de 1 miljoen Nederlanders die elke maand de eindjes aan elkaar moeten knopen? Zit U ondanks een baan ook krap bij kas, reken er dan niet al te vast op uw banksaldo aan te vullen met het winnen van een vette prijs in de (oudejaars)loterij. De consumentenbond rekende uit dat de kans op de hoofdprijs van 30 miljoen 0,00002 procent per lot is, ja U leest het goed. Ook andere loterijen bieden weinig kans op een jetset-leven. 

De grote winnaar van de loterijen? De Minister van Financiën. Hij zal oudejaarsavond ongetwijfeld gierend van het lachen voor de buis zitten. Alleen al aan de staatsloterij verdient de staat jaarlijks een dikke 150 miljoen euro middels het innen van kansspelbelasting. In totaal int de Jager naar schatting zo’n half miljard euro aan deze belasting en dan komt daar de winst van de staatsloterijen (142 miljoen) nog bij.

De hoofdprijs in de staatsloterij van 30 miljoen euro, is eigenlijk 42,25 miljoen, maar dat is dan inclusief de 29 procent kansspelbelasting die het rijk heft op gewonnen prijzen boven de 454 euro. De kans dat u 12,25 miljoen euro aan belasting betaalt op 31 december is echter slechts 1 op 4,38 miljoen. Bij een reguliere trekking van de staatsloterij heeft U echter een veel grotere kans, namelijk: 1 op 1,48 miljoen, maar dan is het bedrag van de hoofdprijs aanmerkelijk lager, dat dan weer wel.

Ook andere loterijen bieden niet bepaald een grote kans op een klapper. Het bontst maakt de vriendenloterij het. Daar is de kans om miljonair te worden 1 op 345 miljard, ja geduld moet de mens hebben. Omdat dat bijna onmogelijk is, keert de loterij jaarlijks twee keer gegarandeerd de hoofdprijs uit. Uw kans stijgt hierdoor wel explosief naar 1 op 10 miljoen.

Als de kans om te winnen dan zo minimaal en te verwaarlozen is, waarom dan Uw goede geld uitgeven aan deze misselijkmakende hebzucht. Geef Uw geld aan de kerk, maak het aankoopbedrag van een lot over aan Uw plaatselijke parochie, of doe het in de collectemand. Dan wint U pas echt! God zal U belonen met een 100% winkans !

Geef een reactie op dit artikel