Hudson´s Bay: Alweer winkelketen in grote problemen

En alweer staat een winkelketen op omvallen. Dit kjeer het canadese Hudsons Bay, de keten die in veel leegstaande panden van het reeds eerder omgevallen V&D was gekropen. De winkels zijn ultramodern ingericht en hebben weinig keuze.  Hudson’s Bay (HBC) staat er beroerd voor. De nieuwe directie maakt zich grote zorgen over de loodzware investeringen in Nederland en de zwaar tegenvallende omzetten.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag. De krant heeft interne stukken, waar uit blijkt dat de dertien warenhuizen in Nederland,  samen draaien zij meer dan 80 miljoen euro verlies dit jaar. Een ontslagronde wordt niet uitgesloten.

Een medewerker van Hudson’s Bay in Nederland zegt tegen de krant dat er nu weinig te vertellen valt. „Dat er iets gaat gebeuren is duidelijk, maar de nieuwe eigenaren moeten nog besluiten nemen”, aldus de woordvoerster. Al eerder deed de winkelketen Topshelf de deuren dicht van voormalige winkelpanden van V&D.

Terwijl de regering blijft volhouden dat het crescendo gaat met de economie, lopen de klanten de winkels voorbij. De Utrechtse retaildeskundige Dr. Marquardt is er van overtuigd dat het model warenhuis definitief heeft afgedaan, de strijf met het internet lijkt definitief verloren.

Bron: Telegraaf/ADN Foto: Pixabay

 

Geef een reactie op dit artikel