Inflatie naar 17,1 % !

Leestijd: < 1 minuut
Vrijsdag 30 oktover 06.00 – Bron: CBS/Peter Hein van Mulligen Beeld PB
  -Heerlen- De inflatie in Nederland volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) was in september 17,1 procent, meldt het CBS. In augustus was dat 13,7 procent. Dit is een eerste raming op basis van nog onvolledige brongegevens. De reguliere cijfers, inclusief de inflatie volgens de Nederlandse consumentenprijsindex (CPI), worden op 6 oktober gepubliceerd.
Een inflatie van 17,1 procent in september 2022 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 17,1 procent hoger zijn dan in september 2021. De inflatie van 17,1 procent in september komt dus niet bovenop de inflatie van 13,7 procent in augustus.Met de grote sprong loopt de inflatie in Nederland veel harder op dan in omringende landen. In Duitsland, de grootste economie van Europa, kwam de inflatie deze maand uit op 10%. In Belgie is de inflatie in september opgelopen naar 11,3%.

De inflatie is al tijden erg hoog doordat de prijzen voor gas en elektriciteit sterk zijn gestegen. Maar die hogere kosten voor energie werken ook steeds harder door in de voedselprijzen.

Geef een reactie op dit artikel