Intertoys uitgespeeld en in chaos

-EMMEN/DEN-BOSCH/ZWOLLE – Het is chaotische bedoening in de winkels van Intertoys. Nee de Sinterklaasverkoop is nog niet gestart, het is veel erger, de speelgoedwinkel werd deze week failliet verklaard en beloofde aan haar klanten dat de cadeaubonnen tot en met dit weekend ingeleverd kunnen worden. Veel klanten deden daarom zaterdagmiddag een wanhoopspoging hun bonnen in te wisselen, maar door storingen en grote drukte lukt dit niet of nauwelijks.

“Ik heb een uur in de rij voor de kassa gestaan”, vertelt Imke. Zij was met haar kinderen bij de Intertoys in de Rompertpassage in Den Bosch. “Er zat geen beweging in. Toen heb ik toch maar besloten om de cadeautjes voor mijn kinderen terug te leggen en van het mooie weer te gaan genieten.”

Door de drukte was het erg benauwd in de winkels. “Een meisje viel flauw. Ze mocht achter de kassa even water drinken en toen ging het wel weer.” Een andere vrouw, die op dat moment ook met haar kinderen aan het shoppen was, stapte na een uur wachten ook uit de rij. “Voor die twintig euro die mijn bon waard is, krijgen mijn kinderen wel een andere keer een cadeautje. Ze zijn heel erg teleurgesteld en ik hoor hier wel meer kinderen huilen. Het is complete chaos hier.”Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo’n 1 miljoen euro.

Met Intertoys zal, wanneer er geen doorstart komt, weer een bekende winkelketen sneuvelen en al wil de staatspropaganda ons wijs maken dat het goed gaat met de winkelverkopen, blijkt nu wederom dat na de onheilsmeldingen rond Blokker van vorige week, de ene keten na de andere omvalt. Inmiddels heeft ook Formido bouwmarkten zich in de rij opgesteld. Franchisenemers van Formido stappen, om onheil te voorkomen, over naar Hubo XL.

Bron:ADN Foto: Intertoys Vismarkt Groningen

Geef een reactie op dit artikel