Investeerder ziet geen toekomst meer voor Op=Op: winkels dicht

-PEIZE- Het einde lijkt nabij voor de winkelketen Op=Op Voordeelshop. De investerinsmaatschappij die de failliete drogisterijketen – met het hoofdkantoor in Peize – heeft overgenomen, ziet na onderzoek geen mogelijkheden om het concern met 140 winkels winstgevend te maken. Dat heeft Ynze Talstra van Trip Advocaten bevestigd aan RTV Noord. Het personeel is inmiddels door de curator geïnformeerd.

Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de winkels op termijn zullen sluiten. Inmiddels zijn na het faillissement en de overname al twintig winkels gesloten. Voor de overige 120 filialen lijkt ook geen toekomst, tenzij een andere kandidaat zich meldt bij de tot nu toe onbekend gebleven investeerder.

Deze investeerder moet nog wel alle voorraden van Op=Op Voordeelshop zien kwijt te raken. Hoe dat gebeurt en of de winkels daarvoor nog langer openblijven is onduidelijk.

‘Op=Op-formule verdwijnt’

Het lijkt zo goed als zeker dat de Op=Op-formule verdwijnt. ‘Voor het personeel, voor ons en de investeerder is dat een uitermate teleurstellende ontwikkeling’, zegt curator Talstra.

De circa duizend medewerkers is bij het faillissement ontslag aangezegd. Zij hadden de hoop om na de aangekondigde doorstart aan het werk te kunnen blijven. De opzegtermijn voor het ontslag loopt af op 13 mei. Daarna zullen de winkels vrijwel zeker sluiten. Alleen een wonder kan een definitieve ondergang voorkomen.

Bron: ADN/RTVNoord/Mr. Talstra Foto: Op=op

 

Geef een reactie op dit artikel