Op=Op is nog niet helemaal op: doorstart

  Er is een accoord over een doorstart van Op=Op Voordeelshop, de winkelketen met 150 budgetdrogisterijen die vorige week failliet ging. Er is door de curatoren een overeenkomst bereikt met een investeerder, waarvan de naam nog even geheim moet blijven, het gerucht gaat dat het om de Duitse drogisterijketen Rossmann zou gaan. Thans wordt onderzocht hoeveel personeel mee kan en hoeveel winkels dicht gaan.
MariaBode sprak een bedrijfsleidster in de vestiging Ter-Apel die zich kwaad maakt over de vele roddels rond het faillissement, zo gaat het gerucht dat het personeel al een aantal maanden geen salaris zou hebben ontvangen, dit is absoluut niet waar, zegt de dame. “Wij hadden en hebben een zeer goede werkgever en het salaris is tot op heden, ondanks faillissement, stipt voldaan. De berichtgeving dat dat anders zou zijn is roddel en achterklap, aldus de Op=Op medewerkster.

De eerste Op=Op winkel opende in 1997 in Klazienaveen. Daarna groeide het bedrijf alleen maar. Twee jaar geleden nam Op=Op Voordeelshop nog winkelpanden over van Blokker.

‘Aandacht en energie’
De harde groei lijkt het bedrijf te hebben genekt. “Het heeft liquiditeit (het kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen, red.), aandacht en energie gekost”, aldus het Drentse bedrijf in een bericht op zijn website.

Ook zegt Op=Op last te hebben gehad van ‘uitdagende marktomstandigheden’. Het is niet de eerste winkelketen die omvalt. De afgelopen jaren gebeurde hetzelfde met onder meer warenhuisketen V&D, drogist DA,  en kledingketen Men at work. Onlangs vielen ook kledingwinkel Coolcat en speelgoedzaak Intertoys om.

 

Foto: Op=OP

Geef een reactie op dit artikel