Pax-bank op stabiele koers

 -Keulen- De Katholieke Pax-Bank ‘vaart’ een stabiele koers. Het balanstotaal bleef in 2018 met 2,78 miljard Euro op het niveau van het vorig boekjaar, zo deelde de bank maandag in Keulen mee.

De balanswinst bedroeg eveneens als het jaar daarvoor rond 3 miljoen Euro. Daarvan moet volgens een plan van het bestuur een-derde naar dividend en twee-derde naar reserves vloeien. Aan de leden van de coöperatieve bank zal 4,5 procent dividend uitgekeerd worden.

“Met het boekjaar zijn wij meer dan tevreden. Bedrijfs-economisch hebben wij onze doelen kunnen waarmaken – en dat onder moeilijke marktomstandigheden”, verklaarden de bestuursvoorzitters, Klaus
Schraudner en Hans-Bernd Kloth. Zij verwezen in het bijzonder op de aanhoudend lage rente.

Core-bussiness van de Pax-Bank, een van vier Katholiek Kerkelijke banken in Duitsland, zijn geldbelegging en vermogensbeheer. Het zakelijk handelen van de bank is gebonden aan een door een commissie vastgelegde ethische-codex op Katholieke grondbeginselen. Het microkredietfonds van de bank hielp rond 200.000 mensen in 29 landen.

De in 1917 Keulen gestichte Pax-Bank heeft volgens eigen zeggen zeven filialen en geeft werk aan 180 medewerkers. Naast het hoofdkantoor van de Pax-Bank in Keulen zijn er vestigingen in Aken, Berlijn, Erfurt, Essen, Mainz en Trier.

Bron: KNA Foto: wikimedia

 

Geef een reactie op dit artikel