Steeds meer mensen doen krant en goede doel ‘de deur uit’

Donderdag 2 juni 2022 -12:14 – Bron: ADN – Beeld: publiek domein
 -Emmen- De prijzen voor dagelijkse levensbehoeften rijzen de pan uit en het eind is nog lang niet in zicht. Daarnaast zijn de energieprijzen torenhoog en ook daar kent de groei omhoog geen grenzen, want op 1 juli wordt ook daar een stevige verhoging  doorgevoerd, zo laat o.a. energiereus Essent weten. Maar dan is er ook nog de huur, die gaat traditioneel op 1 juli jaarlijks omhoog. Kortom klap-op-klap.

Alie Kleinsmit (83) uit Steenwijkerwold schrok zich een hoedje toen zij de brief van de woningstichting uit de bus haalde en las. Daarin wordt haar medegedeeld dat de totale huur verhoogd is naar 775 euro, terwijl ze altijd 560 betaalde. Omdat zij rond moet komen van een AOW-tje van 1.200 euro houdt zij niet veel over. Dus zegt zij allerlei abonnementen op. “De wanhoop nabij”, aldus Alie in dagblad ‘De Stentor’.

Tientjes per maand

De oude dame is niet de enige die abonnementen opzegt. Steeds meer Nederlanders doen de krant, tv-gids of het goede doel de deur uit en dat scheelt vele tientjes per maand. Ook kerken merken het aan hun inkomsten, op de collecteschaal meer munt dan papiergeld.

Zo koersen Nederland en België langzaam richting recessie, want dat is het gevolg wanneer mensen de hand op de knip houden. Van de Covidcrisis in de economische crisis, wen er maar aan, het is niet anders.

Geef een reactie op dit artikel