Tennisster Rafa Nadal haalt 14 miljoen op voor Rode Kruis

-Madrid- (KNA) Rafael Nadal (34), Spaans toptennisser, heeft 14 miljoen Euro voor het Rode Kruis opgehaald in de strijd tegen Corona. Dat deelde hij via de sociale media mee.

Samen met de Spaanse NBA-basketballer Pau Gasol (39) startte Nadal het initiatief eind maart. Onder het motto ‘NuestraMejorVictoria’ (Onze grootste overwinning) riepen de beide mannen andere Spaanse topsporters op, om een storting te doen op een door Nadal ingestelde bankrekening voor het Rode Kruis.

Basisinkomen

Het doel was elf miljoen Euro, dat werd dus een beetje meer. Het geld zal worden gebruikt voor onder andere de aanschaf van beschermende kleding voor medisch personeel en voor gezinnen in nood.

Om een totale val in armoede in Spanje tegen te gaan, heeft de Spaanse regering afgelopen week woensdag besloten tot onmiddelijke invoering van het basisinkomen, waarmee in eerste aanleg 850.000 families gered worden. Met meer dan 241.000 infecties en 27.000 slachtoffers hoort Spanje tot de meest getroffen landen wanneer het om de pandemie wereldwijd gaat.

Geef een reactie op dit artikel