Em. Abt Piet Wagenaar overleden (91)

Leestijd: 2 minuten
Dinsdag 06 oktober 14:55 (ADN)

-Grimbergen- Emeritus Abt Piet Wagenaar is op 91 jarige leeftijd overleden. Hij trad in in 1952 en leidde de abdij 22 jaar als Abt. Hij is zondagavond overleden. Lees verder onder de foto>

Emeritus Abt Piet Wagenaar (foto EMB)

Wagenaar werd geboren in 1929 in Westwoud (NL) en vond zijn weg naar de Abdij van Grimbergen in 1952. Daar was hij 22 jaar lang Abt van 1982 tot 2004. Het was Erik De Sutter (56) die hem toen opvolgde.

“Ik werkte 10 jaar lang intens met hem samen toen ik Prior was en we hadden een nauwe samenwerkingsband. Voor mij zal hij altijd diegene zijn die de toekomst van de abdij wou verzekeren. Hij was erg bekommerd om de vorming van jonge mensen en maakte van de abdij een open huis door onder andere de tentoonstellingen die hier plaats hebben”, aldus Abt De Sutter. “Hij bracht zijn laatste maand door in het verzorgingscentrum Heilig Hart in Grimbergen en is van daaruit ook zijn Heer en Heiland tegemoet getreden. Tot voor zijn val half juli leefde hij hier in de abdij.”

In juli 2020 maakte hij een ongelukkige val. Mede door zijn leeftijd was het moeizaam herstellen. Na zijn verblijf in het ziekenhuis, verhuisde hij nog een maand naar woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen. Daar is hij vredig heengegaan op zondagavond 4 oktober. Klik H I E R voor een interview met de em. Abt.