119 Migranten van de ‘Sea-Watch 3’ gaan aan wal in Italië

-Rome- (KNA) 119 migranten van het Duitse vluchtelingenreddingsschip “Sea-Watch 3” zijn donderdag in de Zuid-Italiaanse stad Taranto aan land gegaan. Zo deelt de Sea-Watch-organisatie, gevestigd in Berlijn, via Twitter mee.

Volgens lokale online media werden de migranten, waaronder 40 niet-begeleide minderjarigen, opgevangen en verzorgd door veiligheidstroepen, Rode Kruis-medewerkers en vrijwilligers. Zij werden daarna naar verschillende opvangcentra gebracht. Duitsland, Frankrijk, Ierland en Portugal hadden eerder ingestemd met het accepteren en opvangen van deze asielzoekers. Nederland liet zoals gewoonlijk weer verstek gaan.

Het Spaanse reddingsschip “Open Arms” met 122 migranten was woensdagavond al in Messina, Sicilië aangekomen. Onder hen waren verschillende peuters en zwangere vrouwen.

Italië had afgelopen dinsdag de twee schepen Taranto en Messina als bestemmingshavens aangewezen. Dit kon door het opname-aanbod van fatsoenlijke EU-landen volgens een in september in Malta overeengekomen procedure. De migranten waren vorige week bij vijf reddingsoperaties op de Middellandse Zee gered.

2 Comments

  1. Nederland liet “zoals gewoonlijk”weer verstek gaan ??? Ik hoor en lees veel onzin en onwaarheden, maar dit spant de kroon.
    Kijk eens hoeveel van deze mensen ons land (en de rest van Europa) binnengewandeld zijn de laatste jaren.
    En iedereen weet, dat maar een zeer klein percentage ECHT vluchteling is, het leeuwendeel heeft als doel te komen parasiteren, ten
    koste van echte vluchtelingen maar ook ten koste van de minder bedeelde autochtonen. Schaam u voor deze schandalige insinuatie

  2. Romy Reconquista

    Schandalige mensensmokkel. En verschillende landen werken er nog aan mee ook. Ze jagen de mensen op deze manier vanzelf wel het rechtse kamp in.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*