425 Migranten voor kust Malta

-Rome- (KNA) De marine van Malta heeft volgens nog onbevestigde berichten 75 migranten uit de Middellandse Zee  geborgen.

Het dagblad ‘Times of Malta’ (Online) schreef gisteren, dat de maltese regering kleine cruiseschepen opdracht heeft gegeven de personen buiten de twaalfmijlszone in quarantaine te nemen. Hierdoor bevinden zich dan rond 425 migranten op Maltese schepen voor de kust van het eiland. De regering van Malta heeft tot het beschikbaar stellen van nog een schip voor 250 personen opdracht gegeven, aldus de mededeling van een particuliere rederij.

De meest recente redding vond woensdagnacht plaats. ‘Times of Malta’ citeert een woordvoerder van een rederij, dat het passagiersschip ‘Jade’ is voorzien met voorraden levensmiddelen en zal uitvaren naar een positie 13 mijl oostelijk van Valletta, om de migranten aan boord te nemen. In de directe nabijheid liggen volgens het dagblad reeds drie gehuurde schepen met meer dan 350 geredde personen.

De eerste migranten werden reeds eind april in de Maltese zoek- en reddingszone geborgen. Sinds begin april houdt Malta, net als Italië, de havens voor vluchtelingen uit Libië vanwege de Corona-pandemie gesloten.

Geef een reactie op dit artikel