Brussel: 100.000 handtekeningen voor behoud ritueel slachten

Vrijdag 13 mei 2022 – 05:23 – Bron: ADN/VRT – Beeld: Publiek domein
 -Brussel- Het verbod op ritueel slachten bevalt een groot deel der Belgen nog steeds niet. Een petitie heeft al meer dan 100.000 handtekeningen opgeleverd.

Terwijl het dossier binnenkort in het Belgisch parlement zal worden besproken, is over het verbod op ritueel slachten een online-petitie gestart. “Voor veel Belgen, met name Moslims betekent dit een beperking van de in hun ogen grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van godsdienst en een stigmatisering van de moslim- en joodse gemeenschappen op basis van zwakke voorwendsels.

Om hun stem te laten horen, heeft men het ‘Burgercollectief voor Godsdienstvrijheid’ opgericht met de campagne #MonAssietteMaLiberté. Een tegenreactie kon niet uitblijven. Dierenwelzijnsorganisatie ‘Gaia’ heeft een tegenpetitie overhandigd aan het Brussels parlement, ondertekend door meer dan 70.000 mensen, waarin wordt opgeroepen tot een verbod op onverdoofd slachten.

In januari heeft het Brusselse parlementslid Jonathan De Patoul (DéFI) het debat over ritueel slachten opnieuw aangezwengeld door een ontwerpverordening in te dienen. Volgens dit ontwerp zou het bedwelmen van dieren vóór het slachten, ritueel of niet, verplicht zijn.

Geef een reactie op dit artikel