Bus met Poolse pelgrimsgangers verongelukt in Kroatië: zeker 10 doden

Zaterdag 06 augustus 2022 -12:05 – Bron: Audio Redactie – Beeld: Publiek domein
 -Zagreb- Zeker tien mensen zijn omgekomen bij een ernstig ongeluk met een Poolse bus in het noorden van Kroatië bij Breznicki Hum. Zeker 43 mensen zijn gewond geraakt, van wie achttien in zeer kritieke toestand verkeren.

De bus was onderweg naar Zagreb en raakte omstreeks 05.40 uur van de weg. Volgens de Kroatische autiriteiten hebben alle slachtoffers de Poolse nationaliteit. De buspassagiers waren pelgrims die onderweg waren naar het Maria-bedevaartsoord Medjugorje.

De bus raakte uit koers en kwam in een geul naast de weg terecht, aldus een politiewoordvoerder. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, zie video onder dit bericht.

Geen kinderen aan boord

De Kroatische minister van Binnenlandse Zaken, Davor Božinović, maakte tijdens een persconferentie op de plaats van het ongeval bekend dat er geen passagiers vastzitten onder de bus. Hij bevestigde dat er geen kinderen aan boord waren en voegde eraan toe: ,,Er zijn alleen doden en gewonden bij deze crash. Niemand bleef ongedeerd.”

De Poolse premier Mateusz Morawiecki betuigde op Twitter zijn ‘diepste’ medeleven aan de families van de slachtoffers. Hij sprak premier Andrej Plenkovic van Kroatië, die hem verzekerde van de volledige steun van de Kroatische medische diensten. ‘Ik heb onze consulaire diensten de opdracht gegeven om de families van de slachtoffers te helpen’, aldus Morawiecki. De Poolse minister van Gezondheid Adam Niedzielski en staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Marcin Przydacz reizen op zijn verzoek af naar Kroatië, evenals medici en psychologen van het Medisch Hulpteam.

Geef een reactie op dit artikel