Engeland ‘zakt langzaam weg’ in het moeras der ongelovigen

Leestijd: < 1 minuut

Aantal Christenen daalt in Engeland en Wales onder 50 procent

Dinsdag 29 november 2022 – 15:13 uur – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: Publiek domein
 -London- Het aandeel Christenen in Engeland en Wales is gedaald naar een historisch dieptepunt, dat meldt het Britse statistiekbureau ONS.

In Engeland en Wales zijn voor het eerst minder dan de helft van de inwoners (46,2 procent) lid van een Christelijke denominatie. De evaluatie is gebaseerd op de uitslag van het referendum van 2021. Bij de vorige volkstelling tien jaar eerder rekende zich 60 procent nog tot een Christelijk kerkgenootschap.

Veel vraag naar spiritualiteit

De inwoners die zich tot de niet-religieuzen rekent (meer dan 37 procent van de burgers in Engeland en Wales) zijn aanzienlijk toegenomen, 12 procentpunt meer dan in 2011. Ook het aandeel Moslims is fors toegenomen: van 4,9 naar 6,5 procent. Een kleine stijging werd geregistreerd onder Hindoes, die nu goed zijn voor 1,7 procent. Volgens het Bureau voor de Statistiek hebben bij het meest recente referendum 56 miljoen mensen vrijwillig informatie verstrekt over hun religieuze overtuiging. Dit komt overeen met 94 procent van de totale bevolking.

De Anglicaanse Kerk van Engeland noemt de nieuwe cijfers “niet bijzonder verrassend”. De tijd dat veel mensen zich bijna automatisch Christen noemden, is definitief voorbij. Volgens Aartsbisschop Stephen Cottrell tonen verschillende onderzoeken echter aan dat er nog steeds veel vraag is naar spiritualiteit.

Geef een reactie op dit artikel