Frankrijk: Priester doodgestoken, verdachte stak eerder kerk in brand (video)

Maandag 09 augustus 2021 13:23 – Bron: Redactie kerk – Beeld: PB
  -Parijs- In het Franse dorpje Saint-Laurent-sur-Sèvre, is hedenochtend een Priester door messteken om te leven gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht, maar er is al wel een verdachte opgepakt, die zich zelf bij de politie heeft gemeld. Het gaat om een Katholieke Rwandese vluchteling van 40 die al wordt vervolgd vanwege de brand die hij heeft gesticht in de Kathedraal van Nantes.

De vluchteling werkte als vrijwilliger voor het Bisdom aldaar en heeft toegegeven dat hij de kerk op drie plekken heeft aangestoken. Daardoor raakte de kathedraal zwaar beschadigd: het beroemde orgel van de kathedraal, verschillende kunstwerken en glas-in-loodramen zijn verloren gegaan.

De man heeft naar aanleiding daarvan enkele maanden vastgezeten, maar hij was vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Hij is enige tijd voor observatie opgenomen geweest in een psychiatrische inrichting, waarna de Priester die nu is vermoord hem onderdak bood bij zijn religieuze gemeenschap.

Asiel

Toen hij vorig jaar werd opgepakt voor de brand in de kathedraal was er onduidelijkheid over zijn status als vreemdeling: hij zou het land eigenlijk al in november 2019 verlaten moeten hebben, maar er waren ook berichten over problemen met het verlengen van zijn verblijfsvergunning. Minister van Binnenlandse Zaken Darmanin onderbrak zijn werkzaamheden en ging naar de plaats van de aanval. Hij betuigde zijn medeleven aan het Bisdom en naasten van de Priester.

Geef een reactie op dit artikel