Halve garen verwoesten kerk op 2e Advent

Niets werd ontzien door de vandalen (Beeld Ds. Dinkel)
Maandag 06 december 2021 07:15 – Bron: ADN/A. Springer – Beeld: Ds. Dinkel
  -Stuttgart (D)- Vele gemeenteleden in het westelijke deel van de Duitse stad Stuttgart verheugden zich gisteren op de kerkdienst bij gelegenheid van de Tweede Adventszondag. Maar toen zij hun Johanneskerk betraden veranderde de blijdschap in tranen van verdriet.

Een stel halve garen, waarvan een deel op camerabeeld staat, hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag, de protestantse kerk bijna in een ruïne veranderd. Dominee Dr. Christoph Dinkel: “De daders zijn via een steiger naast de kerk en door het inslaan van een raam naar binnen geklommen.“

Daarna vernielden zij alles wat op hun pad kwam: Kasten werden opengebroken of omgegooid, Bijbels werden ook niet ontzien en de kerk ingesmeten. Kerkbanken werden compleet uit de vloer getrokken. Het ergste is volgens de dominee dat 20 prachtige glas-in-lood ramen werden vernield.

De dominee heeft het vermoeden dat de jongeren overliepen van agressie, wellicht ook door coronastress. Op schaarse beelden is te zien dat het om blanke jongeren gaat, een religieus motief wordt dan ook uitgesloten. Vandaag wil men met experts de enorme schade opnemen. Gisteren was de politie een groot deel van de dag bezig met sporenonderzoek. Kerst, vrede op aarde?

Geef een reactie op dit artikel