Helft Duitsers wil dat Kerk zich aanpast aan deze tijd

-Würzburg- (KNA) Bijna elke tweede Duitser zou het een goed idee vinden wanneer instituten als de Katholieke kerk zich aanpassen aan de tijdgeest.

Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het onderzoeksbureau ‘INSA Consulere’ uit Erfurt. Opdrachtgever voor het onderzoek was een combi van Duitse dagbladen.

Slechts 19 procent der ondervraagden zijn tegen aanpassingen aan de moderne tijd. Vooral mannen hebben deze opvatting (23 procent) tegenover vrouwen (15 procent).

Voorts toonde het onderzoek aan, dat van de Katholieke ondervraagden 48 procent het niet goed vindt, wanneer instituties zich niet aan de tijdgeest aanpassen. Bij de protestanten zijn zelfs 53 procent deze mening toegedaan.

Gekeken naar politieke achtergrond werd duidelijk, dat in het bijzonder aanhangers van de Groenen (67 procent) erg kritisch zijn, als instituten zich niet aanpassen aan de tijdgeest, gevolgd door aanhangers van de sociaal-democratische SPD (56 procent) en kiezers van de Christendemocraten (51 procent).

Gelijktijdig is het aantal mensen die het juist goed vinden wanneer de kerk zich niet aan de tijdgeest oriënteert, bij de aanhangers van de Duitse Christendemocraten (CDU/CSU) met 27 procent het grootst, samen met aanhangers van de populistische AfD ( 27 procent). Aan de steekproef deden tussen 5 en 8 juni 2.051 volwassen personen mee.

Geef een reactie op dit artikel