Italië: Bisschoppen roepen weer op tot landelijk Rozenkransgebed

-Rome- (KNA) Voor morgenavond nodigt de Italiaanse Bisschoppenconferentie opnieuw iedereen uit voor een landelijke Rozenkransgebed op donderdagavond.

Volgens dagblad ‘Avvenire’ , wordt het gebed rechtstreeks uitgezonden vanuit de ziekenhuiskapel van de Gemelli-Kliniek in Rome vanaf 21:00 uur, rechtstreeks via diverse (kerkelijke) mediakanalen.

Aan het eind zal er om voorspraak gevraagd worden bij de Heilige Johannes Paul II (1978-2005). De Poolse Paus werd meermaals behandeld in de Gemelli-Kliniek. Reeds twee weken geleden riepen de Italiaanse Bisschoppen alle Italianen op voor een ‘Moment van gebed voor het ganse land’.

Wie wilde meedoen, moest als symbool van verbondenheid en hoop een kaars of een wit doek voor het raam plaatsen of hangen. Het gebed op 19 maart, het feest van de Heilige Jozef, werd destijds met de Secretaris-Generaal van de Bisschoppenconferentie, Stefano Russo, vanuit een Romeinse Kerk uitgezonden.

De Gemelli-kliniek is een van de drie Italiaanse ziekenhuizen, die van de Italiaanse Bisschoppenconferentie nogmaals drie miljoen Euro als donatie ontvingen. Dit besluit hadden de Bisschoppen afgelopen maandagavond genomen. Daarmee komt de totale steun van de zijde van de Bisschoppenconferentie voor gezondheidsinstellingen, in de strijd tegen het Coronavirus, op inmiddels 16,5 miljoen Euro, aldus dagblad ‘Avvenire’.

Geef een reactie op dit artikel