Johannes Hasselmann (58), Pastoor van bedevaartsoord Heede onverwacht overleden (update 6.3.2021)

Pastoor Johannes Hasselmann (Foto EMB)

Bisschop Dr. Bode: “Nu hebben wij een van onze beste Priesters verloren”

Donderdag 04 maart 2021-07:19- Bron: Pfarrgemeinde – Foto Publiek domein/EMB/YouTube
  -Heede/Dörpen (D)-  Geschokt en bedroefd is de parochie Heede, bekend als Mariabedevaartsoord vlak over de grens van de provincie Groningen in Duitsland. Zondag overleed Pastoor Johannes Hasselmann onverwacht op de jonge leeftijd van slechts 58 jaar.

Diaken Burkhard Becker kan het nog steeds niet goed bevatten, zo onverwacht kwam het overlijden van zijn collega. Hasselmann was al langere tijd ziek, maar werkte voltijds, hij voelde zich prima. De avond voor zijn overlijden ging Hasselmann nog voor in de zaterdagavondmis in zijn woonplaats Dörpen, op een paar kilometer van het Bedevaartsoord Heede, waarvan Hasselman eveneens Pastoor was. Het bedevaartsoord kent ook vele Nederlandse bezoekers. Op de eerste zaterdagavond van de maand was Hasselmann een van de vele Priesters die bij de avondviering en aansluitende maandelijkse nachtprocessie aanwezig waren, ook als biechtvader.

In de preek, op de avond voor zijn dood, preekte Hasselman over sterven en de dood. Dat zijn eigen sterven zo snel aanstaande was had niemand verwacht. Onderstaand de afscheidsviering in een 80 minuten videoverslag, daaronder zijn laatste misviering op de 2e zondag in de 40 dagentijd. De uitvaart vond in besloten kring plaats vanwege coronabeperkingen.

Geef een reactie op dit artikel