Moslim-Liga steunt herstel vernielde kerkelijke inventaris

Zaterdag 27 november 2021 07:55 – Bron: Redactie kerk/KNA – Beeld: wiki-commons
 -Nordhausen- De Duitse Moslim Liga (DML) steunt de kosten voor het herstellen van schade die een jonge Afghaan eind oktober, om zogenaamd religieuze redenen, in de Frauenbergkerk in Nordhausen, deelstaat Thüringen, heeft aangericht. De Moslim Liga gaat uit van een eigen financiële bijdrage van de gemeenschap van 500 euro voor het herstel van een gebroken Christusbeeld, aldus de Kerk.

“Ik weet dat dit bedrag symbolisch en klein is, maar de kerkgemeenschap moet niet denken dat Moslims achter deze gruwelijke daad zitten en het goedkeuren”, zei de voorzitter van de Moslim Liga, Belal El Mogaddedi. Hij en andere bestuursleden schonken het geld. De daad is laakbaar en onverenigbaar met de leer van de Islam. Kerkwoordvoerder Andreas Schwarze ziet het gebaar als “een bewust signaal om bruggen te bouwen en de dialoog niet te laten mislukken”.

Een 25-jarige Moslim uit Afghanistan verwijderde meubels en armaturen uit de kerk en beschadigde daarbij een kruisbeeld, een altaarstuk en een vitrine. Na de ontheiliging maakten leden van de Afghaanse gemeenschap een teken van verzoening door zo’n 40 vluchtelingen – vrouwen, kinderen, jongeren en mannen – die bloemen bij het altaar plaatsten. Het kerkbestuur heeft inmiddels aangifte gedaan wegens materiële schade, maar zet zich tegelijkertijd in voor verzoening.

 

Geef een reactie op dit artikel