München: Inbraak Petruskerk, 9 offerblokken geplunderd

-München- (KNA) Inbraak in Münchens oudste stadskerk: Een of meerdere daders hebben deze week in de nacht van woensdag op donderdag de zijdeur van de Sint Petruskerk opengebroken. Volgens de politie werd geld uit negen offerblokken gestolen, tevens werd er in de sacristie ingebroken. De totale schade is nog onbekend.

Een politiewoordvoerder zei tegenover KNA-press, dat het openbreken van offerblokken nou niet bepaald een rendabele zaak is, omdat deze regelmatig worden geleegd. Door de beperkte bewegingsvrijheid (wegens Corona red.) is er al helemaal geen grote buit te verwachten.

De Polizei vraagt de bevolking en toeristen om informatie. De Sint Petrus, tussen Marienplatz en Viktualienmarkt gelegen, is het historische startpunt en bron van het kerkelijk leven in München. Het Godshuis werd in de Tweede Wereldoorlog bijna volledig verwoest en na de oorlog weer opgebouwd. Zijn 91 meter hoge toren, ook wel „Oude Petrus“ genoemd, is beeldbepalend voor de stad en heeft een prachtig uitzicht vanuit de toren.

Foto: Andrew Bossi by wiki-commons

Geef een reactie op dit artikel