Nieuwe Aartsbisschop voor Marseille

-Vaticaanstad- (KNA) Paus Franciscus heeft de Hulpbisschop van Marseille, Jean-Marc Aveline (60), tot nieuwe Aartsbisschop van de Zuid-Franse metropool benoemd.

Vandaag maakte het Vaticaan verder ook bekend, dat gelijktijdig met de benoeming van Aveline, het terugtreden vanwege leeftijd van de huidige Aartsbisschop Georges Paul Pontier (76) wordt aanvaard.

Tot eind juni van dit jaar was Pontier ook voorzitter van de Franse Bisschoppenconferentie; het Aarts-bisdom leidde hij sinds 2006.

De nieuwe Aartsbisschop begint zijn werkzaamheden op 15 september. Jean-Marc Aveline kwam in 1958 in Algerije ter wereld en werd in 1984 in Marseille tot Priester gewijd.

Voordien heeft hij in Marseille, Avignon en Parijs theologie gestudeerd. Na werkzaam te zijn geweest als leraar theologie en Parochiepriester benoemde Aartsbisschop Pontier hem in 2007 tot Generaal-Vicaris.

In 2013 vond Paus Franciscus hem capabel genoeg om Hulpbisschop te worden in de Zuid-Franse havenstad. Van 2008 tot 2012 was Aveline bovendien adviseur van de pauselijke raad voor de Oecumene.

Foto: Pixabay

Geef een reactie op dit artikel