Onderzoek: Een op drie Duitsers wil gemeenschappelijke Christelijke kerk

Donderdag 15 oktober 15:58 (KNA)

-Keulen- 31 procent van alle Duitsers zijn voorstander, dat zich de Evangelische en de Rooms-Katholieke kerk tot één gemeenschappelijke Christelijke kerk verenigen.

Dat is de uitkomst van een gisteren openbaar gemaakte enquete van het Erfurter Markt- und Sozialforschungsinstituts “INSA-Consulere” in opdracht van nieuwsagentschap ‘Idea’. 28 procent van de ondervraagden gaf aan, een andere opinie te hebben. 31 procent had geen antwoord en 11 procent weigerden mee te doen. De groep ondervraagden bedroeg 2.084 volwassenen. 

Onder de aanhang van de Christelijke kerken stemden volgens de onderzoekers Katholieken met 42 procent het vaakst voor een kerkelijke eenheid. Bij de Protestanten was dat 37 procent, bij de ondervraagden uit de kleinere Christelijke evangelicale stromingen 15 procent. Bij de niet-kerkelijke Duitsers houden 25 procent het samengaan van de Christelijke kerken voor een goed idee.  

De wens naar eenwording van de beide grote kerkgemeenschappen is bij jongeren beduidend geringer dan bij ouderen: Terwijl zich bij de 18-29-jarigen 23 procent voor een samengaan uitspraken, waren dat er bij de 60-plussers 40 procent. 

Geef een reactie op dit artikel