Poolse Priesters strijden om de Johannes-Paulus-II-beker.

Priester op lange latten. Foto: EMB

-WISLA PL – (KNA) Op skilatten in plaats van aan het Altaar: Poolse Priesters verruilden afgelopen weekeinde schoenen tegen skilatten en zoefden over de pistes.

Reeds voor de 23e keer vond in het Poolse Wisla de Poolse Ski-Alpine kampioenschap voor Priesters plaats, aldus de krant “Gosc Niedzielny”. Het begeerde doel van de wedstrijd: de Johannes-Paulus-II-Pokaal.

Helemaal zonder gebed gaat het echter niet: Om zich op te warmen baden de Priesters gemeenschappelijk, alvorens de skihelmen op te zetten, om aanstonds op de piste hun kunnen te tonen.

Ter ere van de Poolse Paus Johannes Paulus II treden de Priesters tegen elkaar aan. Karol Wojtyla, zo de burgerlijke naam van de Pontifex (1978-2005), was een fanatiek skiliefhebber. “Ik voel mij met Karol Wojtyla zeer verbonden. Hij skiede graag en ik treed in zijn voetstappen, ik ski ook graag, en doe al bijna 15 jaar mee aan deze wedstrijd”, aldus een van de deelnemende Priesters.

Uit gans Polen reisden de geestelijken naar het wedstrijdoord, om de 800 meter lange slalom te volbrengen. “Wij willen ook laten zien, dat het geloof niet alleen binnen de Kerkmuren bestaat. Het geloof laat zich niet in de Kerk opsluiten. God laat zich daar ook niet opsluiten, ook al is dat Zijn huis, waar wij hem ontmoeten. Nee, wij kunnen Hem ook hier ontmoeten – door sport, door passie.”, vertelt een andere deelnemende Priester.

Geef een reactie op dit artikel