Schotse Heremieten noemen Paus ketter. Excommunicatie !

Drie Schotse Heremieten noemen Paus een ketter. Paus reageert op Kerstavond met ex-communicatie

-LONDON- (BBC-Alba) Drie Schotse Heremieten van de Orde “Black Hermits” zijn wegens ernstige verbale aanvallen op de Paus geëxcommuniceerd.

Zij hadden Franciscus weliswaar als rechtmatige Paus erkend, noemden hem echter een ‘ketter’, die zou zijn opgehouden Katholiek te zijn en derhalve geen Paus meer kan zijn, bericht de Schotse tak van de BBC.

Volgens een woordvoerder van de Diocese Argyll and the Isles hebben de Heremieten meerder aanbiedingen om tot een gesprek met het Bisdom te komen afgewezen, de excommunicatie werd hen met Kerstmis medegedeeld.

De drie leden van de ‘Black Hermits’, een vrouw en twee mannen, hadden de Paus, in een brief aan Bisschop Brian McGee, hun trouw en gehoorzaamheid opgezegd en hun gemeenschap losgemaakt van het Vaticaan, omdat Franciscus de Kerk in grote verwarring gestort zou hebben.

Wij waren het zwijgen van de Bisschoppen meer dan zat.

“Hij heeft de onontbindbaarheid van het huwelijk ondermijnt, zich dubbelzinnig tegenover homosexuelen opgesteld en een transgender alsook een pro-abortus-activist een warm welkom gegeven”, aldus het drietal. Een van hen voegt daaraan toe: “Wij waren het zwijgen van de Bisschoppen meer dan zat. Een Kerk, die homosexuele relaties en abortus accepteert, is niet de Kerk van Christus.” Naar eigen zeggen hadden de drie al met hun ex-communicatie gerekend. Daarop reageren zij met de opmerking dat pedofiele Priesters weliswaar achter de tralies belanden, maar niet worden geëxcommuniceerd.

Het is niet de eerste keer, dat de Heremieten, die tegenover hun Bisschop elk individueel de gelofte afgelegd hebben, de aandacht wisten te trekken. Een van de leden moest van de rechter, afgelopen jaar maart, een 250 uur durende taakstraf volbrengen, nadat hij een Pastoor talrijke homovijandelijke e-mails gestuurd had. Tevens heeft de groep talrijke flyers uitgedeeld, met anti-homoteksten.

Geef een reactie op dit artikel