Spaanse Kardinaal ziet Marxisme-communisme heropleven

-Madrid- (KNA) De Kardinaal van Valencia, Antonio Canizares Llovera (74), kijkt sceptisch naar de nieuwe linkse regering in Spanje.

In een Herderlijk schrijven, begin deze week, vond hij kritische woorden. Over de coalitie uit socialisten en het linkse Unidas Podemos schreef hij: “Het Marxisme-communisme, welke na de val van de Berlijnse muur uitgestorven leek, keert weer terug en zal de dienst uitmaken in Spanje.” De sociaal-democratie lijkt verleden tijd te worden, aldus de Kardinaal.

De Aartsbisschop van Valencia feliciteerde in zijn schrijven de Spaanse Minister-president Pedro Sanchez met de vorming van een nieuwe regering. De Kardinaal wees gelijktijdig op een maatschappelijk klimaat van ‘stress’. Met veel pijn en zorg heeft hij kennis genomen van een verandering van normen en waarden, in de laatste jaren, zo Canizares. Er zijn krachten aan het werk, die willen bereiken, “dat Spanje niet langer Spanje” is. De normen en waarden die het land gebracht hebben tot wat het is, zijn in gevaar.

De Kardinaal besloot met een oproep aan de gelovigen, waarin hij opriep, niet de moed te verliezen: “Voorwaarts! Wij hebben al ergere dingen doorstaan.”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*