Aldi installeert Kinderraad

-CULEMBORG-De supermarktketen Aldi heeft zijn allereerste Raad van Kinderen geïnstalleerd om mee te denken over gezond eten ends drinken.

Aldi overhandigde afgelopen week de sleutel van de winkel in Helmond aan groep 7 van basisschool De Vuurvogel. Dit gebeurde in het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd. De leerlingen gaan adviseren hoe de discounter klanten gezondere keuzes kan laten maken.

Gezonde leefstijl kinderen stimuleren

‘Wij willen bij Aldi verantwoordelijkheid nemen voor gezondheid in onze samenleving, door gezonde voeding en een gezonde leefstijl bij gezinnen met jonge kinderen te stimuleren. Daarom is het een logische stap om aan kinderen te vragen hoe wij dit nu het beste in onze winkels kunnen in -en doorvoeren. Wij zijn heel benieuwd naar hun ideeën en wij spreken met hen af dat deze ideeën worden uitgewerkt in de winkel’, dat zegt Nadie Winde, leider Bedrijfs Verantwoordelijkheid bij Aldi Nederland.

Gezondheidswetenschappers meten effecten

De effectiviteit van de maatregelen zal volgens haar worden gemeten door het team van gezondheidswetenschapper Jaap Seidell van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het idee komt van de Missing Chapter Foundation. Dit is een stichting die dialogen tussen kinderen en besluitvormers organiseert en kinderen inzichten en ideeën laat delen. Luisteren naar een Raad van Kinderen is niet nieuw in supermarktland. AH bijvoorbeeld ging Aldi voor.

Bron en foto: Aldi-Nord

Geef een reactie op dit artikel