Artsen zonder grenzen: Wereldwijd immens tekort aan beademingsapparatuur

Men moet er niet aan denken dat Afrika op dezelfde wijze door het Coronavirus wordt getroffen als Europa, alleen God kan ons dan nog bijstaan.

-Berlijn- (KNA) Artsen zonder grenzen waarschuwt voor de dramatische gevolgen van de Covid-19-Pandemie in het zuidelijk deel van onze wereld. Vooral het gebrek aan beademings-apparatuur zal tot ongekend en historisch veel sterfgevallen leiden, zei de hulporganisatie op een perstreffen in Berlijn.

De onvoorstelbaar zware belasting door Covid-19 heeft zelfs de goed geoutilleerde gezondheidssystemen in Europa aan haar grenzen gebracht. In Gaza bijvoobeeld heeft men momenteel slechts twintig beademingsapparaten voor twee miljoen mensen, in de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn er drie apparaten voor een land met vijf miljoen inwoners, en in Burkina Faso beschikt men over twaalf intensive-care bedden voor 20 miljoen potentiele patiënten, zegt de expert voor humanitaire vraagstukken, Christopher Stokes. Men moet er niet aan denken dat Afrika op dezelfde wijze door het Coronavirus wordt getroffen als Europa, alleen God kan ons dan nog bijstaan.

Geef een reactie op dit artikel