Corona-virus: Bisschoppen in Myanmar gelasten Mariafeest af

-Rangun- (KNA) Uit angst voor het Coronavirus hebben de Bisschoppen van Myanmar het jaarlijkse Mariafeest (sinds 1902) afgelast.

Gepland stond het feest voor 6 tot 16 februari ter ere van  ‘Onze Lieve vrouw van Lourdes’ in de stad Nyaunglebin, waar duizenden Katholieken jaarlijks op af komen. “De voor-bereidingen voor het feest waren al afgesloten. Maar wij moesten de beslissing van de Bisschoppen opvolgen vanwege de uitbraak van het Coronavirus in buurland China”,  zegt Pater Savio Jude, Pastoor van het Heiligdom in het Aartsbisdom Rangun, tegen Ucanews.

Bisschop Alexander Pyone Cho, voorzitter van de Bisschoppelijke commissie voor gezondheid, benadrukt dat de beslissing genomen werd na aanbevelingen van het ministerie voor gezondheid, om zo een eventuele verbreiding van het Coronavirus onder grote groepen mensen tegen te gaan. Bij de eerste verdenking van een geval van infectie met het Coronavirus in Myanmar gaat het om een man uit China.

Nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de afgelopen week de uitbraak van het  Coronavirus tot een globale noodsituatie heeft verklaard, is Myanmar per direct gestopt met een visumvrije inreismogelijkheid voor Chinese staatsburgers.

Het Coronavirus dook voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. In China zijn volgens de WHO sinds 6 februari 28.060 mensen geïnfecteerd en 564 mensen aan de infectie gestorven. Buiten China werden tot nu toe 216 infecties en een sterfgeval genoteerd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*