Coronavirus: China plaatst vierde stad onder quarantaine

-LONDON- (BBC) De Chinese autoriteiten hebben besloten om na Wuhan, Huanggang en Ezhou ook de stad Chibi per direct onder quarantaine te plaatsen. Vanaf vandaag gaat in Peking bovendien de Verboden Stad voor onbepaalde tijd dicht voor bezoekers, dagelijks zijn dat er al gauw 80.000. Dat alles om zoveel als mogelijk een nog verdere verspreiding te voorkomen van het Coronavirus, welke inmiddels al 633 mensen besmette en zeventien levens eiste.

Door alle festiviteiten rond het Chinese Nieuwjaar die vandaag beginnen, en waarvoor honderden miljoenen Chinezen naar hun thuissteden reizen, wordt gevreesd dat heel wat meer mensen besmet kunnen worden met het Coronavirus.

Eerder besloten de autoriteiten daarom al om Wuhan, een stad met elf miljoen mensen, af te sluiten. Het volledige straat en luchtverkeer ligt plat, en mensen werd opgedragen de stad niet te verlaten. Wuhan wordt gezien als het epicentrum van het virus, dat er voor het eerst zou zijn opgedoken op een markt waar illegaal vlees werd verkocht.

In hoofdstad Peking werden dan weer een hele reeks festiviteiten ter ere van het Chinese Nieuwjaar geannuleerd.

 

Geef een reactie op dit artikel