Nieuwe hype plogging combineert joggen en vuilnis rapen

Loopschoenen aan, vuilniszak in de hand en ploggen maar

Vergeet ‘hygge’ (een soort gezelligheid) en ‘fika’ (een soort koffiepauze). Het is nog niet voor meteen, maar met de lente bijna in zicht is ‘plogging’ het nieuwe wondermiddel uit het Hoge Noorden. Die combinatie van joggen en zwerfvuil rapen levert je niet alleen een betere conditie op, maar ook een nettere straat.

In Zweden en Denemarken leven de gelukkigste mensen ter wereld, dat weten we allemaal. En dus houden we met argusogen in de gaten wat daar zoal gebeurt. In een poging hun geluksgevoel naar hier te exporteren, kopiëren we hun koffiepauzes en laten we massaal dekentjes, kussens en knetterende haardvuren aanrukken. Maar toen ze in Zweden plots massaal de straat op gingen in strakke lycrapakjes, en gewapend met wapperende vuilniszakken, wisten we even niet zo goed of we dat nu wel na moesten doen.

Maar het is aan te raden, joggen en regelmatig bukken om ‘zwerfafval’op te rapen. Het lichaam wordt daarbij volledig gebruikt, het gezondheidseffect is vele malen groter dan alleen maar wandelen of joggen en de natuur wordt opgeschoond. Doen !

Bron: EBU Foto: EBU

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*