Paus gaat dit jaar José Gregorio Hernández Zalig verklaren. De man van het echte coronavaccin?

Carvativir. Waanzin of wondermiddel ?
Dinsdag 26 januari 2021 12:19 Bron: ADN/ASV/1010WINS Foto: YT

-Caracas- De angst voor een derde coronagolf wordt met de dag groter, alle hoop is gevestigd op de nu beschikbare medicijnen. Maar nu onderzoek aantoont dat de werking bij 60-plussers hapert, komt de Venezolaanse socialistische dictator Nicolás Maduro (58) met een wondermiddel, toegeschreven aan een arts die dit jaar door Paus Franciscus  Zalig zal worden verklaart.

Afgelopen zondag hield Maduro een opzwepende toespraak op alle radio en TV-zenders in zijn land, in deze uitzending gaf hij uitleg over het nieuwe medicijn ‘Carvativir’ een wondermedicijn tegen Covid-19: „Ik kan U thans een medicament presenteren, dat het Coronavirus voor de volle 100 procent neutraliseert – Carvativir – beter bekend als de wonderdruppels van José Gregorio Hernández“, aldus Venezuela’s president.

Nog deze week zal de massaproductie worden opgestart. Het kan deze week, omdat afgelopen weekeinde de officiële goedkeuring van de autoriteiten afkwam en tevens werd het medicijn internationaal gepatenteerd. Lees verder onder het twitterbericht>

Maduro beschrijft het medicijn „Carvativir“, onder verwijzing naar de arts José Gregorio Hernández (1864-1919) als ‘wonderdruppels’. De Venezolaanse medicus had in zijn land de bijnaam ‘Arts van de armen. ‘Dit jaar zal hij Zalig worden gesproken, nadat Paus Franciscus (84) een aan de arts toegeschreven wonder had erkend.

In zijn toespraak vertelde Maduro hoe men het middel dient in te nemen, om het coronavirus te doden: “Tien druppels onder de tong, om de vier uur, en het wonder is volbracht. Een radicaal antivirusmiddel.” Alle informatie rond het medicijn is inmiddels in de internationale vakbladen te vinden in de komende weken. Over de exacte werking van het middels ‘Carvativir’ liet Maduro zich overigens niet uit. Of het middel de symptomen daadwerkelijk afremt of stopt is op dit moment nog onduidelijk, dat zal in de komende weken moeten blijken.

Maduro is er honderd procent van overtuigd dat het wondermiddel ‘Carvativir’ werkt, hoewel nog geen patiënt het middel heeft ingenomen, dat gaat deze week pas gebeuren. Twee absolute zekerheden heeft Maduro echter wel: Ten eerste gaat men duizenden dozen met het wondermiddel naar landen verschepen die handelspartner zijn van Venezuela, te weten Cuba, Bolivia, Haïti en een aantal kleinere staten in het Caribisch gebied, die belangstelling hebben getoond. Ten tweede de Zaligverklaring van de arts José Gregorio Hernández door de Paus. Maar daar houden dan voorlopig ook alle zekerheden op.

Geef een reactie op dit artikel