Pauselijke kinderkliniek zorgt voor doorbraak in kankerkonderzoek

Zaterdag 17 april 2021-02:21- Bron: KNA -Foto: EMB
  -Rome- Het Pauselijk kinderziekenhuis Bambino Gesu te Rome heeft samen met Europese en VS- Amerikaanse onderzoekscentra een belangrijke ontdekking in de strijd tegen kanker gedaan.

Het resultaat is door het vaktijdschrift ‘Nature’ afgelopen woensdag gepubliceerd. Het is de wetenschappers, volgens de kliniek, voor het eerst gelukt, de wisselwerking tussen twee proteïnen in een celcyclus te onderzoeken, die voor de celdeling van groot belang zijn.

Mechanismen in de celcyclus regelen groei en vermeerdering van cellen, ook bij tumoren. Als de verhouding van de eiwitten ambergris 1 en cycline D uit balans is, kan een tumorproces ontstaan. Deze ontdekking maakt de weg vrij voor therapieën die het afweersysteem van een zieke cel kunnen stoppen, aldus een mededeling van het kinderziekenhuis.

De onderzoekers van Bambino Gesu, samen met de Romeinse Universiteit van Tor Vergata, het Deense Cancer Society Research Center en andere onderzoeksinstellingen uit Europa en de VS, stelden dat ambergrijs 1 de levensduur van Cyclin D regelt. Als er problemen zijn met deze interactie, kunnen er snel verschillende soorten tumoren ontstaan.

Doe ook mee met onze Armenië-actie ! klik hier

 

Geef een reactie op dit artikel