Vaccin Johnson & Johnson onder VS-Bisschoppen omstreden

Leestijd: < 1 minuut
Dinsdag 09 maart 2021-08:19- Bron: 1010WINS/KNA – Foto PB
 -Washington- Het officiële standpunt van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie over het gebruik van het coronavaccin van de farmaceutische fabrikant Johnson & Johnson stuit op interne kritiek. Bisschop David Kagan uit North Dakota zegt dat het vaccin moreel compromitterend is en daarom onaanvaardbaar voor welke Katholieke arts of gezondheidswerker dan ook.

Ook het Aartsbisdom New Orleans neemt dit standpunt in. De kritiek wordt aangewakkerd door het gebruik van weefsel van geaborteerde foetussen uit de jaren zeventig en tachtig. De behoudende Bisschop Joseph Strickland uit Tyler deelt de kritiek, maar wil de beslissing aan het geweten overlaten van de Katholieken in zijn Bisdom.

De Amerikaanse Bisschoppenconferentie kondigt vandaag aan dat Katholieken de voorkeur zouden moeten geven aan de andere twee vaccins, Moderna en Pfizer. De Bisschoppen spreken echter niet uitdrukkelijk een veto uit over het Johnson & Johnson-vaccin. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat het product geen foetaal weefsel bevat, maar legt feiten die dat aantonen niet op tafel.

Geef een reactie op dit artikel