Hier brandt de grootste kaars ter wereld

Leestijd: 2 minuten Nog geen 10.000 inwoners wonen in het kleine plaatsje Schlitz in de Duitse deelstaat Hessen. Toch staat hier wel mooi de grootste ‘kaars’ ter wereld (42 meter hoog) en de dorpsgemeenschap staat ermee sinds 1991 in het Guinness Book of Records.

In Schlitz gaat vandaag aan het begin van de Advent de “grootste kaars in de wereld” weer branden. Het gebeurt op de kerstmarkt, die in de Hessische stad opent. Het oriëntatiepunt in de Advents-periode is geen echte waxine kaars, maar een kaarseninstallatie. Een 36 meter hoge stenen toren is gewikkeld in een rode doek. Aan de top van de toren zijn de bollen gerangschikt tot een zes meter hoge vlam – dus meet het gigantische bouwsel 42 meter! Het project, voor het eerst ontstaan in 1991, heeft het Guinness Book of World Records al bereikt.

Trouwens, de Beierse stad Kitzingen staat op plaats twee. Daar, in de Advent, ‘brandt’ de markttoren (32 meter) in volle glorie rood verlicht en uitgerust met een reeks lichten als een vlam. Beide ‘kaarsen’ lopen echter kans op concurrentie. Een gemeente in Oostenrijk is van plan om haar 81 meter hoge kerktoren te ‘transformeren’ naar een kaars in 2019.

Hoe de ‘strijd’ook verloopt, mooi is het wel.

 

 

Bron: ADN Foto: Touristinfo Hessen

Kerst 2018