Bouw Sagrada Familia jaren vertraagd door wegblijven toeristen

Dinsdag 25 mei 2021 09:13 – Bron: Reuters Foto: PB
  -Barcelona- De bouw-werkzaamheden van de Sagrada Familia in de Spaanse stad Barcelona lopen vele jaren vertraging op door het Coronavirus.

Sinds oktober 2020 is de in aanbouw zijnde Basiliek gesloten voor bezoekers. Dat heeft op zijn beurt ingrijpende gevolgen, namelijk het wegvallen van de belangrijkste inkomstenbron, vanaf aanstaande zaterdag zijn de eerste toeristen weer welkom, al is het in kleine groepjes.

“Wij hadden gehoopt dat wij de bouw zouden kunnen opleveren in 2026, maar dat is helaas niet meer mogelijk”, zegt directeur Xavier Martinez van de Sagrada Familia tegen persbureau Reuters. Hij durft het met alle onzekerheid rond Corona niet aan om een datum te noemen wanneer de kerk zou moeten worden opgeleverd. “Het kan 2030, 2035 maar ook 2040 worden. Maar ik lieg als ik een exacte datum noem.”

Wel zegt Martinez dat hij er zeker van is dat zijn generatie nog zal meemaken dat de Sagrada Familia wordt opgeleverd. Ook de huidige hoofdarchitect houdt de moed er in. Hij wijst erop dat in de jaren 30 van de vorige eeuw de bouw ook stil lag vanwege de Spaanse burgeroorlog, ook toen was er onzekerheid over de voortgang.

De kerk is ontworpen door Antoni Gaudi en de architect was zelf betrokken bij de bouw van 1883 tot zijn dood in 1926.

Geef een reactie op dit artikel