Hellendoorn zoekt nieuwe invulling van RK kerkgebouw Nijverdal

Het interieur van de kerk (Foto: EMB)

 

Vrijdag 12 februari 2021-19:44- Bron: Redactie kerk- Foto PB/EMB
  -Nijverdal- De gemeente Hellendoorn (OV) gaat in samenwerking met de RK-Kerk in Nijverdal een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren om nieuwe maatschappelijke invullingen voor het kerkgebouw en de pastorie aan de Grotestraat in Nijverdal te ontwikkelen. Dat kan op korte termijn, omdat er subsidie beschikbaar is van het Rijk voor het opstellen van een kerkenvisie om dit onderzoek uit te voeren.

De Rooms-Katholiek Kerk in Nijverdal is een gemeentelijk monument en prominente aanwezig in het centrum van het dorp. De eerste opzet is de kerk in te richten als multifunctioneel gebouw

Kerk blijft open voor kerkdiensten

Met andere kerkelijke organisaties zal de mogelijkheid worden besproken om samen met de Rooms-Katholieke parochie het kerkgebouw te blijven gebruiken voor kerkdiensten.

De gemeente maakt een plan voor een kostendekkende exploitatie van de kerk en pastorie aan de Grotestraat. Daarbij worden naast de bouw- en cultuurhistorische kenmerken van de kerkgebouwen ook mogelijke potentiële gebruikers van de gebouwen in kaart gebracht. Dit laatste zal door Stichting Cultuurnetwerk worden gedaan.

Op basis van de geïnventariseerde mogelijke maatschappelijke functies en nieuwe gebruikers van de kerk en pastorie, worden door het Nijverdalse architectenbureau 01Architecten ontwerpschetsen gemaakt van de daadwerkelijke inpassing van deze nieuwe functies. Hierbij werkt de gemeente samen met monumentenorganisaties. De uitkomsten van het onderzoek legt de gemeente voor aan de Rooms-Katholieke kerk in Nijverdal.

Geef een reactie op dit artikel