Verkoop klooster Tegelen. Bewoners maken zich zorgen

-TEGELEN- (ADN) De bewoners van woongroep Emmaus Feniks in het voormalige Trappistenklooster te Tegelen maken zich grote zorgen over de verkoop van het complex.

Met spandoeken hopen ze de verkoop en verbouwing tot verblijf voor honderden arbeidsmigranten tegen te houden. Gisteren was de laatste dag voor belangstellenden om een bod uit te brengen, meldt Omroep Venlo.

Twee belangstellenden staan reeds in de startblokken voor het pand. Raas-Werkconsult wil 750 slaapplaatsen op het terrein realiseren, de andere gegadigde Rendiz houdt het op 350 slaapplekken. Vooral het plan van Raas jaagt de bewoners in de gordijnen, want de woongroep vreest dat die zich niet kan handhaven tussen zoveel nieuwe bewoners.

Stichting Emmaus Feniks beheert het klooster en de woongroep en verzorgt tevens noodopvang voor daklozen. Daarnaast exploiteert zij een kringloopwinkel in het gebouwencomplex. De kringloop zorgt voor een constante stroom aan inkomsten, maar levert bij lange na niet genoeg op om het monumentale pand te onderhouden.

Volgens de stichting is verkoop van de gebouwen de enige mogelijkheid om te voorkomen dat het gebouw verder aftakelt en de woongroep, opvang en winkel moeten sluiten. De bewoners hebben samen met omwonenden een alternatief plan bedacht, in de hoop dat de verkoop kan worden afgewend.

Foto: Rijkswaterstaat

Geef een reactie op dit artikel