Vlaanderen: Klooster Termien gaat deze week tegen de vlakte.

-TERMEN (VL)- Meer dan vijf jaar nadat de laatste Paters Dominicanen hun geliefde Klooster verlieten, breekt er deze week een nieuw tijdperk aan in het Vlaamse stadje Termien. De sloop-werkzaamheden gaan officieel van start en het Klooster gaat tegen de vlakte. In de plaats van het oude Klooster komen er 36 nieuwe sociale huurwoningen. Lees verder onder de tekening>

(c) Nieuwdak

In 2015 kocht woningstichting Nieuw Dak het Klooster aan de Rozenkranslaan, een gebouw dat geen monumentenstatus heeft. Uit een studie die de woningstichting liet maken, bleek dat de prijs voor renovatie van het Klooster ongeveer 20 procent hoger zou liggen dan die van een nieuwbouwproject. Toch zal de nieuwbouw worden gerealiseerd met respect voor de structuur en de geschiedenis van het Klooster. Zo blijft de vierkante vorm met een groen binnenplein behouden in de nieuwe plannen. Ook de graven van de Paters blijven deel uitmaken van het totaalcomplex.

Bouwwerkzaamheden duren 2 jaar

Begin deze maand startte een firma al met de voorbereiding van de grond- en omgevingswerken. Nieuw Dak zal hier 36 sociale woongelegenheden realiseren, waarvan 24 appartementen, 10 huizen en 2 duplexwooneenheden. Het merendeel van de appartementen is bestemd voor senioren ouder dan 65 jaar. 15 appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. De werkzaamheden zullen DV ongeveer twee jaar duren.

 

Geef een reactie op dit artikel