Zwitsers Klooster voor 14,5 miljoen gerenoveerd

-Chur- (KNA) Het kloostercomplex en de Kerk Disentis in het Zwitserse kanton Graubünden zijn voor 14,5 miljoen Euro gerenoveerd. Onder andere werden sinds 2016 de plafonds intensief gerestaureerd, meldt omroep SRF.

Het Priesterkoor werd voorzien van een zeven ton zwaar marmeren Altaar. Op maandag (11 november) wordt de Kloosterkerk na twee jaar sluiting met een Hoogmis, in aan-wezigheid van de Pauselijk Nuntius in Zwitserland, Aartsbisschop Thomas Gullickson, heropend. Lees verder onder de foto>

Volgens het Bündner Tagblatt van gisteren zal Gullickson ook de inzegening van het Altaar verzorgen. Het grote orgel zal pas met Pinksteren 2020 opnieuw klinken. Het Klooster Disentis werd rond het jaar 700 door de Monnik Sigisbert en een plaatselijke groot- grondbezitter namens Placidus gesticht.

Het middeleeuwse bouwwerk werd in 1696 door een in barok uitgevoerd gebouw vervangen. Een grote renovatie vond voor het laatst 100 jaar geleden plaats. De zuidkant van het complex met de Kerktorens werd in 1954 gerenoveerd.

Foto: Pixabay/ADN

Geef een reactie op dit artikel