1.000.000 deelnemers Katholieke Pinksterconferentie

SALZBURG (O)Het “Feest van de jeugd” van de katholieke gemeenschap “Loreto” dit Pinksterweekeinde was een megasucces. Tijdens de Pinksterconferentie moest zelfs de kathedraal van Salzburg gesloten worden – er kon niemand meer bij, de kathedraal ‘barstte’ uit zijn voegen.

Ongeveer 10.000 jongeren uit 28 landen kwamen samen op het Pinksterweekeinde in Salzburg voor het “Jongerenfestival” van de Loreto-gemeenschap dit jaar. Via radio en tv alsook sociale media hadden meer dan een miljoen mensen wereldwijd de bijeenkomst gevolgd, zei de oprichter van de Loreto-gemeenschap, Georg Mayr-Melnhof, aan het slot van Pinkstermaandag. De vierdaagse jeugdbijeenkomst rond de kathedraal van Salzburg is een der grootste katholieke jeugdevenementen in gans Europa.

De Innsbrucker-bisschop Hermann Glettler sprak van een “explosie van vreugde”, die werd ervaren op het 19e “Festival van de Jeugd”. Hij was vooral onder de indruk van het feit dat het grote evenement bijna volledig door jonge mensen werd geleid. De kerk moet “jonge mensen vertrouwen om echt verantwoordelijkheid te nemen”.

100x Vormsel, 2000 x Biecht

Tijdens de ‘Avond van barmhartigheid’ op zaterdag moest de kathedraal vanwege de vele aanwezigen tijdelijk worden gesloten. Meer dan 100 priesters, waaronder aartsbisschop Franz Lackner en hulpbisschop Hansjörg Hofer, namen ongeveer 2000 keer de biecht af tot na middernacht. Na het gebed voor de Heilige Geest op de Pinksterzondagen gingen honderden jongeren samen met aartsbisschop Lackner naar het kasteel Hohensalzburg. Op Pinkster/Maria-maandag vormde Hulpbisschop Hofer meer dan 100 jongelingen. Lees verder onder de foto….

De Loreto-gemeenschap is een katholieke beweging welke is ontstaan in Oostenrijk. Loreto is niet alleen de naam van de organiserende beweging, maar óók van het Italiaanse Maria-bedevaartsoord Loreto, waar volgens de overlevering het geboortehuis van Maria, de moeder van Jezus, bewaard wordt in de plaatselijke basiliek. Volgens de legende droegen engelen het kleine bouwwerk, dat uit slechts drie funderingsloze muren bestaat, naar Loreto in 1295, waar het vandaag wordt omringd door een barokke basiliek die van veraf al te zien is. De Loretobeweging wijst er uitdrukkelijk op dat zij niets te maken heeft met de gevaarlijke katholieke charismatische bewegingen. De katholieke charismatische beweging is niet meer dan een infiltratie in de RK-kerk door evangelicale pinksterbewegingen om de RK kerk van binnen uit te ‘vernietigen’.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage

Bron: EWTN Foto: Pixabay

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*