Corona: Paus ‘verplaatst’ Wereldjongeren & familiedag

-VATICAANSTAD- (KNA) Paus Franciscus heeft vanwege de Corona-pandemie twee grote Katholieke evenementen met een jaar opgeschoven.

Het Vaticaan deelt mee, dat het voor de zomer van 2021 in Rome geplande Wereldtreffen van Katholieke Families nu in juni 2022 zal plaatsvinden. De eerstvolgende grote Wereldjongerendag was oorspronkelijk voor 2022 in Lissabon (Portugal) gepland; deze zal nu naar augustus 2023 worden verschoven. Men wil vermijden dat families en jonge mensen aan een gezondheidsrisico bloot worden gesteld, aldus het Vaticaan.

Wereldjongerendagen zijn de grootste massabijeenkomsten van de Rooms-Katholieke Kerk. Bij de sluitingsceremonie met de Paus komen honderdduizenden tot een miljoen jongeren. De Wereld Jongerendagen werden door Paus Johannes Paul II (1978-2005) in het leven geroepen en worden in de regel iedere drie jaar als wereldevenement georganiseerd.

De laatste Wereld Jongerendag vond plaats in 2019 in Panama-stad.Het eerste Wereld-familietreffen werd in 1994 in Rome gehouden. Sindsdien elke drie jaar.

 

Geef een reactie op dit artikel